Service staat op 1 bij ons!
Alles voor uw tweewieler

What's New  [more]

BTC Riva
€1,459.00
BTC Riva
€1,459.00
BTC Riva
€1,459.00

Reviews  [more]

There are currently no product reviews.

More Information

Sponsors

Zen Cart the art of e-commerce

Versnellingen kapot

De versnellingen op je fiets bepalen onder welke omstandigheden je met normaal beentempo kunt blijven fietsen. Belangrijk daarvoor is de lichtste versnelling om in de zwaarste omstandigheden nog te kunnen fietsen. 
       

Hieronder vind je  de meest gebruikte versnellingssystemen op fietsen. 
 

Vast verzet (single speed)

Op omafietsen, OV-fiets en andere simpele fietsen zit geen extra versnelling. En tegenwoordig zijn ook sportieve fietsen zoals die bijvoorbeeld door fietskoeriers worden gebruikt gestript van versnellingen. Grote voordeel van het ontbreken is dat de aandrijving efficiënt is. 

 3 versnellingsnaaf

De klassieke drieversnellingsnaaf vind je tegenwoordig vooral op transportfietsen. Sturmey Archer. Shimano nexus en Sram    
 

Nexus 7 versnellingsnaaf

De goedkope versnellingsnaaf die je veel vind op wat luxere stadsfietsen. Ten aanzien van de Nexus 8 heeft die het nadeel dat die minder duurzaam lijkt en zwaarder trapt. 


Nexus 8 versnellingsnaaf

De luxere versie van de Nexus 7. Grotere bereik, duurzamer en belangrijk een hoger rendement. Lijkt zijn meerprijs (ongeveer € 100,-) ten opzichte van de Nexus 7 meer dan waard. 

Rohloffnaaf

De Rohloffnaaf is populair onder vakantiefietsers en niet zonder reden. Want met de naaf heb je altijd genoeg versnellingen, de naaf is nagenoeg onderhoudsvrij, duurzaam en het rendement lijkt nauwelijks slechter dan van derailleurversnellingen. Enige nadeel is eigenlijk de prijs. 

 

Derailleurversnellingen

Op mountainbikes en racefietsen vind je bijna altijd derailleurversnellingen. De reden zijn het grote bereik, het lage gewicht, het hoge rendement en de kleine stapjes tussen de versnellingen. Op zich zijn ze ook prima geschikt voor gewone fietsen. Maar ze hebben vooral nadeel vanwege kwetsbaarheid, onderhoud en slijtage.  

 


There are no products to list in this category.Zen Cart
Content

Custom Left Slide Out

You can add any content here, text, images, etc.your alt text here